Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Παραδοσιακή βραδιά στα Παλιάμπελα



Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιαμπέλων Ακτίου-Βόνιτσας <<Ο Μύλος>>. Ο σύλλογος και πιο συγκεκριμένα το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από νέα παιδιά που έχουν όραμα να προσφέρουν στον τόπο τους ευκαιρίες και δραστηριότητες με σκοπό να μην έχουν να ζηλέψουν μια μεγαλύτερη πόλη.

Σε αυτή την προσπάθεια τους τίμησαν με χαρά το Χορευτικό Τμήμα <<Το Ανακτόριο>> του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας και ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος του Αγίου Νικολάου <<Άγιος Νικόλαος>>. Δεν κατάφερε να παραβρεθεί  ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών <<Ακαρνανικό Φως>> όπως είχε ανακοινωθεί, λόγω αναλυμένων υποχρεώσεων. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Σαλτογιάννης όμως ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκδήλωση και δεσμεύτηκε για την παρουσίας τους σε μια από τις επόμενες εκδηλώσεις.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανδρέας Λώλος και στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε το Χορευτικό Τμήμα <<Το Ανακτόριο>> του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας που χόρεψε χορούς από Ήπειρο, Θεσσαλία και Αιτωλ/νία , παραδοσιακά ακούσματα οικεία για τον τόπο.
Χορευτικό Τμήμα Βόνιτσας <<Το Ανακτόριο>>

Χορευτικό Τμήμα Βόνιτσας <<Το Ανακτόριο>>

Χορευτικό Τμήμα Βόνιτσας <<Το Ανακτόριο>>
 
 Στην συνέχεια το Χορευτικό Τμήμα του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Νικολάου <<Άγιος Νικόλαος>>  ταξίδεψαν τους κατοίκους στους ρυθμός της ποντιακής μουσικής και παράδοσης. 



Το κλείσιμο της βραδιάς για τα χορευτικά συγκροτήματα την έκανε το Χορευτικό Τμήμα <<Το Ανακτόριο>>  με νησιώτικους ρυθμούς αλλά και με το  Λαϊκό κομμάτι που τα παιδιά έφεραν εις πέρας με μεγάλη επιτυχία και αυτό φάνηκε από την συμμετοχή του κόσμου που χειροκροτούσαν στους ρυθμούς του Χασαποσέρβικου και του Ζορμπά. Μπράβο στα παιδιά και στον χοροδιδάσκαλο τους Νικόλαο Γερνά γιατί παρά τους  λίγους μήνες από την ίδρυση τους, μας έχουν αποδείξει ότι έχουν μεράκι και αγάπη για το χορό. Και  όπως μας είπαν πρώτα χορεύει η ψυχή τους και μετά το σώμα τους. 

Χορευτικό Τμήμα Βόνιτσας <<Το Ανακτόριο>>

Χορευτικό Τμήμα Βόνιτσας <<Το Ανακτόριο>>

Χορευτικό Τμήμα Βόνιτσας <<Το Ανακτόριο>>
Χορευτικό Τμήμα Βόνιτσας <<Το Ανακτόριο>>


Απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου όπου για  το Ανακτόριο παρέλαβε η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ρένα Μπίντζου ενώ για τον Σύλλογο των Ποντίων Άγιος Νικόλαος  παρέλαβε η χοροδιδάσκαλος Αρχοντία Μιχαήλογλου.



Η βραδιά συνεχίστηκε με ζωντανή ορχήστρα με τους Θανάση Σταματίου και Κώστα Μαντζούτσο στο τραγούδι και στο κλαρίνο τον Κώστα Χαρασιάδη ενώ μαζί τους ήταν και η Μαρία Κωσταράκη και η Ειρήνη Λώλου.






Πλέον όλοι έγιναν μια παρέα και μας δίδαξαν τι σημαίνει Παλιαμπελιώτικο γλέντι.

Μπράβο στα παιδιά για την άρτια οργάνωση τους και την προσπάθεια τους και τους ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου